Coğrafya

 

 

ÇALIŞMALARIMIZ

Bölümümüz öğretim üyeleri Doç. Dr. Emre Özşahin ve Dr. Öğretim Üyesi İlker Eroğlu’nun T.C. Tekirdağ Valiliği tarafından görevlendirildikleri “Tekirdağ 2023 Asırlık Veriler Projeler” adlı çalışmanın ilk etabı tamamlanmıştır.

 

 

Bölümümüz öğretim üyeleri Doç. Dr. Emre Özşahin ve Dr. Öğretim Üyesi İlker Eroğlu tarafından hazırlanmış “Ekolojik Koşullara Göre Tekirdağ İlinin Arazi Kabiliyet Sınıflandırması” başlıklı kitap Kriter Yayınevi aracılığıyla yayınlanmıştır. Bu kitap, yöresel ölçüde bilimsel esaslara göre Türkiye’de yapılmış örnek ve ilk arazi sınıflandırması çalışmaları arasında olduğu için önemlidir.

                                                 

Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Özşahin’in meslektaşı ile birlikte hazırlanmış olduğu “Cehennem Deresi Kanyonu’nun Doğal Ortam Özellikleri ve Turizm Potansiyeli (Ardanuç-Artvin)” başlıklı kitap Kriter Yayınevi tarafından yayınlanmıştır.

 

Türkiye’nin İlk İlçe Coğrafya Atlası Doç. Dr. Emre Özşahin ve Dr. Öğr. Üyesi İlker Eroğlu tarafından hazırlanmış ve 150 sayfalık büyük boy eser Aliağa ile ilgili coğrafi verilerin toplanması, görselleştirilmesi, analizi ve dağıtımı bakımından önem taşımaktadır.

 

Türkiye’nin İlk İl Coğrafya Atlası Doç. Dr. Emre Özşahin ve Dr. Öğr. Üyesi İlker Eroğlu tarafından hazırlanmış ve 248 sayfalık büyük boy eser Tekirdağ ili ile ilgili coğrafi verilerin toplanması, görselleştirilmesi, analizi ve dağıtımı bakımından önem taşımaktadır.