2024-10-05

1. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Eğitimi

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz döneminde bölümümüzü kazanan 1. Sınıf öğrencilerine yönelik Oryantasyon Eğitimi yapılmıştır. Programda; 1-Üniversitenin işleyişi, akademik ve idari birimlerin, özellikle öğrenci işleri, tanıtımı, 2-Akademik birimler dışında faaliyet gösteren birimlerin, öğrencilerimizin faydalanabilecekleri alanların (SKS, Kariyer Merkezi, Dış İlişkiler Merkezi, Kütüphane vb.) tanıtımı, sosyal ve kültürel imkanlar, 3-Akademik sınıf danışmanlığı görev ve sorumlulukları,4-Öğrencilerimiz ile ilgili eğitim-öğretim vb. mevzuatlar (yönetmelik, yönerge, kayıt dondurma, üstten ders alma, sınav itirazı, devamsızlık, dönem içi etkinlik türleri, ders muafiyeti, intibak işlemleri, sağlık raporu alma, sınav uygulama esasları vb), 5-ÇAP, yan dal, 3+1 ve 7+1 işletmede eğitim modelleri, 6-Diploma programı amaçları, ders müfredatı vb., 7-Öğrenci topluluklarına nasıl kayıt olunacağı, sosyal sorumluluk çalışmaları vb, 8-Burslar, 9-NKUZEM sistemi, 10-Ulusal ve uluslararası öğrenci değişim programları (erasmus vb.) tanıtımı, 11-Öğrenci temsilciliği sistemi tanıtımı, 12-Öğrenci memnuniyet anketlerine katılım, 13-İletişim yöntemleri birim internet sayfaları, duyurular, ve 14-Bağımlılıkla ilgili konuların ve çalışmalara yer verilmiştir. Öğrencilerin soru ve cevaplarının ardından tamamlanan oryantasyon eğitimi sonunda topluca fotoğraf çekimi gerçekleştirilmiştir.