Coğrafya
2021-01-13

2020 - 2021 Güz Dönemi Final ve Bütünleme Sınavları Hakkında Bilgilendirme

2020 - 2021 Güz Dönemi Final ve Bütünleme Sınavları Hakkında;

1. Dönem Sonu Sınavlarında bireysel olarak problem yaşayan ve sınavı sistem tarafından sonlandırılan öğrenciler için telafi sınavları düzenlenmeyecektir. Bu öğrenciler bütünleme sınavlarına girebileceklerdir.

2. Bütünleme sınavlarında sorun yaşayan öğrenciler için ise Bütünleme Sınav haftasından sonraki hafta akademik birimlerin yönetim kurulları kararı ile telafi sınavları düzenlenebilecektir.

3. Dönem Sonu Sınavlarında genel bir sistem problemi oluşması ve/veya herhangi bir sınavın toplu olarak uygulanamaması halinde Dönem Sonu Sınavının da final tarih aralığını aşmamak şartı ile yine ilgili akademik birimin yönetim kurulu kararı ile telafisi yapılabilecektir.

Final ve Bütünleme Sınavlarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için aşağıdaki kurallara uyulması gerekmektedir;

1. Bilgisayarınızın saatini kesinlikle değiştirmeyiniz.
  2. Bilgisayarınızın saat dilimini kesinlikle değiştirmeyiniz.
  3. Saatinizin doğru olduğundan emin olunuz.
  4. Sınav esnasında sayfa yenileme yapmayınız.
  5. Sınav sayfasını, sınavınızı tamamlamadan kapatmayınız. “Kapat" tuşunu kullanmanız durumunda da sınavınız sonlandırılmaktadır.
  6. Tarayıcınızda “Geri" tuşuna basmayınız.
  7. Farklı cihazda ya da farklı tarayıcıda aynı anda sınav ekranını açmayınız.
  8. İnternet kesintisinde dahi sayfa yenileme yapmayınız, internete bağlanınca sınav devam edecektir.
  9. Yaşanabilecek olası bir problemin ekran görüntüsünü (fotoğraf vb.) kaydediniz.