Coğrafya
2021-11-12

SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR



 

 

SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

  1. Sınavlar, pandemi kurallarına uygun bir şekilde tertip edilecektir.
  2. Sınavlar, e-üniversite sistemi üzerinde belirtilen tarih, saat ve salonda gerçekleştirilecektir.
  3. Öğrenciler, sınavlarda öğrenci kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak zorundadır.
  4. Öğrenciler cep telefonlarını kapalı konumda tutacaklardır. Mümkünse çanta vs. gibi bir eşyalarına koymaları uygundur. Sıraların üzerinde veya gözünde cep telefonu bulundurulmayacaktır.
  5. Sınavın ilk 10 dakikasında sınav salonundan çıkmak yasaktır.
  6. Sıra, duvar vb. zeminler üzerindeki sınavla ilgili yazılardan ve sıra altındaki, üstündeki ve etrafındaki defter, kitap vb. belgelerden sırada oturan öğrenci sorumludur. Öğrenci sınava başlamadan önce sırasını ve etrafını kontrol etmeli, böyle bir durum varsa bu yazıları silmeli ve sınav başlamadan önce gözetmeni bu konuda bilgilendirmelidir.
  7. Sınavda silgi, kalem vb. araç-gereç alışverişinde bulunmak yasaktır.
  8. Sınavı bitiren öğrencilerin koridorda beklemeleri, diğer sınav salonlarına girmeleri ve sınavı devam eden öğrenciler ile konuşmaları ve işaretleşmeleri yasaktır.
  9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak (kopya çekmenin niteliği örneğin; sağa sola veya öne arkaya bakmak, konuşmak, yazılı bir materyalden bakmak) vb. eylemlerde bulunan öğrencilerin ilgili sınavı iptal edilecek, hakkında da gerekli yasal işlem yapılacaktır.
  10. Soruları gördükten sonra, sınav yoklama tutanağını imzalamadan ve sınav kâğıdını teslim etmeden sınavdan çıkılamaz.
  11. Sınavını tamamlayıp sınav evrakını gözetmene teslim eden öğrenci, sessizce ve hızlıca sınav salonundan çıkacaktır. Sınavını bitiren öğrenci, “çantam, defterim, kitabım, kalemim kaldı” gibi taleplerde bulunarak sınav tamamen bitmeden tekrar sırasına dönmesi ve sınav salonuna girmesi yasaktır.